+31(0)515 412853 info@glashandelsneek.nl
Energielabel
home    >   Energielabel

Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

 

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Het energielabel geeft betrouwbare informatie over de energiezuinigheid van de woning. Met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) geeft het energielabel voor woningen aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen.

 

Zie direct HIER welk label uw woning heeft.

 

Meer waard
De verwachting is dat koopwoningen met een groen energielabel makkelijker verkocht worden en voor een gemiddeld hogere prijs dan woningen met een rood label. In de toekomst is het misschien zelfs mogelijk een hogere hypotheek te krijgen voor een energiezuinige woning, een extra reden om te letten op het energielabel en slim te investeren in energiebesparing.

 

Energielabel verbetering met EcoClear®
De energiekosten bedragen gemiddeld 16% van de woonlasten. De vervanging van enkelglas door EcoClear® levert al snel een verbetering van 2 energielabelstappen (F naar D) op. En kan een besparing realiseren van 16-24m3 gas per m2 glas.

Een gemiddelde tussenwoning met gewoon dubbelglas op de begane grond en enkelglas op de 1e etage levert met vervanging door EcoClear® minimaal 1 energielabelstap op (E naar D). De besparing is minimaal € 12,- per m2 glas per jaar. Met de stijgende energieprijzen kan dat oplopen tot € 400,- per jaar.

Vervanging van enkelglas door dubbelglas levert jaarlijks een aardgasbesparing van 11-13 m3/m2. Bij vervanging door HR-glas kan een besparing gerealiseerd worden van 16-24 m3/m2.

Meer info vindt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Contact

Glashandel Sneek B.V.
Smidsstraat 18
8601 WB Sneek
T  +31(0)515 412853
F  +31(0)515 411866
E  info@glashandelsneek.nl

Volg ons op