SunEwat XL: gelaagd glas met fotovoltaïsche cellen

Laat alles zien

SunEwat XL: gelaagd glas met fotovoltaïsche cellen

SunEwat XL: voortaan ook voor borstweringen!

SunEwat XL, het gelaagd glas van AGC waarin fotovoltaïsche cellen geïntegreerd zijn, verruimt zijn toepassingsgebied nu het ook voor borstweringen kan worden gebruikt. Daarmee functioneert deze beglazing als bouwelement dat tevens elektriciteit opwekt.

Het BIPV-segment (Building-integrated photovoltaic) beleeft een steile opmars. Tal van architecten zijn op zoek naar oplossingen waarbij stroomgenererende elementen in de bouwmaterialen verwerkt zitten. Sinds een aantal jaren biedt SunEwat, een glasproduct dat elektriciteit produceert, architecten een zee van mogelijkheden. Het kan worden gebruikt in gevels, glasdaken, zonneschermen, balustrades en jaloezieën. Dankzij een technologische verbetering van het product, waardoor het tegen nog hogere temperaturen bestand is, kan AGC Glass Europe vandaag een nieuwe toepassing voorstellen: het gebruik van SunEwat XL in borstweringen. Nu gebruik kan worden gemaakt van deze oppervlakken die niet bedoeld zijn om doorheen te kijken, wordt het volledige geveloppervlak beschikbaar om energie te produceren. De energieprestaties van het gebouw worden op die manier merkbaar geoptimaliseerd. AGC waarborgt het behoud van de prestaties van het product bij temperaturen tot 100°C en SunEwat XL is in het bijzonder bedoeld voor niet-geventileerde borstweringen.

Een zee van voordelen

Het principe van SunEwat XL is eenvoudig: mono- of polykristallijne fotovoltaïsche cellen worden in gelaagd veiligheidsglas ingekapseld. Dit product is bedoeld om te worden geïnstalleerd in plaats van traditionele bouwelementen die voor de schil van een gebouw worden gebruikt. Dankzij de cellen, die rechtstreeks in het glas geïntegreerd zitten, hoeft geen afzonderlijk fotovoltaïsch systeem meer te worden toegevoegd. Omdat het op maat gemaakte producten betreft – met verschillende afmetingen en elektrische vermogens –, kunnen deze modules aan elk individueel project worden aangepast. Om het thermisch isolatiecomfort te verhogen of aan specifieke designwensen tegemoet te komen, kunnen ze worden gecombineerd met andere glasproducten (in dubbele beglazing, met gezeefdrukt of gekleurd glas, …). De SunEwat XL-modules bieden architecten alle waarborgen: ze beantwoorden aan de voorschriften van de nieuwste reglementering en kregen in het bijzonder het EN 14449-certificaat (gebouwen) en de IEC 61215 en IEC 61730-certificaten (fotovoltaïsche modules).

SunEwat XL: meer punten behalen bij de certificering van LEED en BREEAM-gebouwen

De SunEwat XL-modules kunnen aanzienlijk bijdragen tot het behalen van punten voor de LEED-certificering (tot zeven punten voor versie 3 en drie punten voor versie 4, categorie ‘Renewable Energy Production’) en leveren extra credits op voor het BREEAM-certificeringssysteem International New Construction (tot 2 credits in de categorie ‘Low and Zero Carbon Technologies’).

Bron AGC Glass Europe

Deel dit bericht via:Facebooktwittergoogle_pluslinkedin